GIGSTARTER SELECTEERT

Timber – Een rustige singer-songwriter die broeit van de emotie

Timber is een singer-songwriter die, als laatbloeier, in 2010 voor het eerst zijn eigen nummers uitbracht op de CD “Book of life”. Hij werkt aan professionele opnames van nieuw materiaal dat in de loop van 2016 en 2017 zal uitkomen. Zijn melodieuze liedjes zijn vrij rustig, maar onder de oppervlakte broeit de emotie.

What if is één van Timber’s nieuwste liedjes. Het gaat over iemand die denkt dat alles in de liefde is voorbestemd. Het gevolg daarvan is dat deze persoon nooit actie onderneemt. Wie de tekst hoort, begrijpt dat Timber het daar niet mee eens is. Muzikaal kan je het zien als een soort ‘walsje’, dat is geïnspireerd op o.a. The Beatles, maar ook een singer-songwriter als Tim Christensen.

Kijk en luister hier de speciaal voor Lied.nl opgenomen live-versie van ‘What if’. Als je het mooi vindt, kijk dan eens op de website van Timber en abonneer je evt. op “Timbernews”. Je kan Timber ook liken op Facebook.

Wil je Timber op jouw evenement laten spelen? Boek deze artiest snel en direct via Gigstarter.

GIGSTARTER SELECTEERT

Beechcraft Bonanza – Rock and Roll met een swingende ukelele

Beechcraft Bonanza is een unieke artiest die met een swingende set-up met ukelele (en/of gitaar) en stompbox Buddy Holly, Johnny Cash en Gene Vincent tot leven brengt. Als eenmansband met uptempo rockabilly songs is hij a-typisch voor het singer-songwriter genre, al wil hij voor gevoelige doowop-achtige ballads nog wel wat gas terug nemen.

Bonanza over het lied ‘It’s been Raining’, opgenomen voor lied.nl: ‘Het is een nummer van mijn nieuwe mini-album A Major Storm die binnenkort uit komt. Het album is een conceptalbum over storm, wind en regen, en begon met 3 en een half nummer. Maar inmiddels zijn er 10 nummers opgenomen en komen er 6 op de EP’.

‘Ik heb tijdens de opnames nog nummers bijgeschreven. Op een ochtend kwam tijdens het douchen het nummer wat ik ga spelen bij mij binnen als door het geluid van de douche vervormde muziek uit de woonkamer. In mijn badjas, met een handdoek over mijn schouders heb ik toen dit lied geschreven: It’s Been Raining in My Bedroom. Het is een standaard blues geïnspireerd op de stijl van Arthur Cruddup, waarin ik zoveel mogelijk heb geprobeerd om slecht weer als metaforen te gebruiken voor een verkilde of beëindigde relatie’.

Wil je Beechcraft Bonanza op jouw evenement laten spelen? Boek deze artiest snel en direct via Gigstarter. En volg deze artiest op zijn facebook

GIGSTARTER SELECTEERT

Kems- Wereldse muziek uit de Kaapverdische eilanden

Kems is een solo-artiest/singer/songwriter met Kaapverdiaanse roots. Die zijn terug te horen in zijn eigen geschreven nummers in het sfeervolle Kriol van de Kaapverdische Eilanden. Denk hierbij aan de muziekstijlen folk/soul, Bossa Nova en easylistening. Hij is momenteel bezig met zijn debuut EP ‘Simple Hombre’ vol eigen werk, gemaakt vanuit het hart en de ziel van een dagdromer.

Het nummer So Nos Dos betekent: “Alleen wij twee”. Geschreven tijdens een verre afstand relatie door studie en werk in het buitenland. Het refrein en de melodie zaten al een tijd in mijn hoofd. Maar door de situatie kwamen de woorden als geroepen.

Een greep uit de tekst van dit nummer: ‘Ondanks alle tegenslagen en afstand op bepaalde momenten zijn we bij elkaar gebleven. Wanhoop niet, denk terug aan de momenten dat we in bed lagen in elkaars armen’.

Wil je Kems op jouw evenement laten spelen met zijn prachtige nummers? Boek deze artiest via Gigstarter en volg hem op Facebook

GIGSTARTER SELECTEERT

Gisen – Een prachtstem met heerlijk slordige akoestische gitaarriffs

Gisen verhaalt over liefde, verandering, vreugde, de seizoenen en leven. Zijn songs zijn intiem, doorleefd en uitdagend, zijn stem krachtig, robuust en teder, zijn gitaarspel op-liftend, drijvend en soms slordig doorspekt met noten. Een begaafd songschrijver met een overweldigende performance.

Dit nummer heb ik speciaal voor lied.nl opgenomen en gaat over iemand die al zijn hele leven achtervolgt wordt door een zeer gevaarlijke verschijning. Het idee kreeg ik na het lezen van de Donkere Toren boeken serie van Stephen King, waarna ik met dit idee ben gaan spelen en in de huid van de hoofdpersoon ben gekropen om dit lied te schrijven. Ook heb ik getracht een lied te schrijven vanuit het personage van de achtervolgende verschijning, maar dat is vooralsnog slechts bij een tekst gebleven, wordt dus hopelijk vervolgt…

Verder heb ik wekelijks sinds 10 weken en gedurende 52 weken mezelf uitgedaagd een lied, zowel cover als eigen werk, te posten op Youtube. Volg het kanaal hier. En als je nu aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je alle songs op mp3 formaat gratis als download!

Gisen op jouw evenement laten spelen? Boek deze artiest snel en direct via Gigstarter.