HI-TECH

Hier komen de nieuwste trends in technologie met betrekking tot het schrijven/uitvoeren van een lied. Ook tip voor apps en evenementen.

SMULE

UnknownZingend het weekend ingaan? Probeer dan eens Sing! Karaoke by Smule. De leuke karaoke-app kreeg zijn ‘grootste update ooit’ en heeft er een lachwekkende functie bij gekregen. Je kan jezelf voortaan namelijk op video vastleggen terwijl je zingt. En dat niet alleen: als een vriend van je hetzelfde liedje zingt en opneemt, kan je zelfs een digitaal duet met elkaar uitvoeren.

Je ziet verzoeken voor gezamenlijke karaokesessies op de pagina Sing with Others in het schuifmenu, waarbij je bij elk verzoek op ‘Join duet’ kan drukken om samen te zingen. Aan het camera-icoontje zie je welke verzoeken gepaard gaan met de nieuwe videofunctie. Het enige verschil ten opzichte van de eerdere functie, is dan ook de video. Hetzelfde geldt voor de sectie met Hot Recordings. Je ziet er nog steeds de populaire karaokesessies van andere gebruikers, maar nu is er ook een aparte pagina voor video’s – of dat nou duetten zijn of niet.

FLAVOR

12374984_537914556371162_8657431348773600048_oEen groepje enthousiaste studenten heeft deze website opgezet. Je kan hier je zelfgemaakte liedjes/song showcasen. Je schrijft je in, maakt een profiel aan en upload je songs. Bezoekers krijgen 15 seconden van je nummer te horen en kunnen die toevoegen aan hun favorieten om het gehele nummer te horen. Inschrijven is gratis.

www.yourflavor.nl

LOOPY

loopy-iphone-ipad.3Loopy is een handige app om je zang in loops (doorlopende opnames) op te nemen zodat je met jezelf mee kunt zingen.

Kijk hier voor meer info: loopyapp.com

GIGSTARTER

CapturFiles_4Gigstarter is een vrij te gebruiken boekingssysteem. Muzikanten kunnen via Gigstarter gemakkelijk boekingen ontvangen en beheren. Ons vrij te gebruiken boekingssysteem zorgt er voor dat veel potentiële boekers komen oriënteren over de mogelijkheden en een offerte aanvragen via Gigstarter. Muzikanten willen zich focussen op het maken van muziek. Gigstarter ontlast de muzikant door een professioneel management systeem aan te bieden.

Meer info: www.gigstarter.nl