INTERVIEW MERLIJN TWAALFHOVEN

We hebben een video-interview met Merlijn Twaalfhoven gedaan op zijn woonboot in Amsterdam. Hij vertelt over zijn werk als componist en muzikaal ontwerper, zoals hij het zelf liever noemt. Op energieke manier vertelt hij over zijn persoonlijke visie op muzikale en vocale evenementen en zijn rol van componist en dirigent.

INTERVIEW PEPIJN LAGERWEY

We hebben een video-interview met Pepijn Lagerwey gedaan over zijn werk als dirigent, arrangeur en directeur van BALK, de landelijke bond voor alle koren en groepen die lichte muziek op hun repertoire hebben. Hij praat over zijn eerste stappen in de muziek, zijn opleiding en hoe hij in de lichte muziek terecht is gekomen. Zijn passie daarvoor en zijn werk nu als directeur van BALK.

INTERVIEW KEES KOOL

We hebben een video-interview met Kees Kool gedaan over zijn activiteiten als improviserend zanger, een nog redelijk onbekend en ongeoefend genre in acapella zingen. Hij praat over zijn eerste muzikale stappen en hoe hij in de improviserende zang terecht is gekomen. Ook bespreken we het verschil tussen gearrangeerde en improviserende muziek. Deze levenskunstenaar weet een passievol en enthousiasmerend betoog neer te zetten voor de improvisatiezang.

INTERVIEW JETSE BREMER

We hebben een video-interview met Jetse Bremer gedaan over zijn activiteiten als dirigent, componist en meest bekende en productieve arrangeur van Nederland. Hij heeft in de afgelopen jaren meer dan 1000 arrangementen gemaakt die veelvuldig door koren gebruikt worden. De opnames waren bij hem thuis in Almere. Hij vertelt over zijn opleiding, hoe hij in contact is gekomen met het arrangeren, hoe het met de rechten zit van arrangementen, hoe je begint met een arrangement te maken en zijn passie voor componeren en arrangeren.